6 Şubat 2013 Çarşamba

Vişne rüyası




                     Yazın 4-5 kavanoz vişne konservesi hazırlamıştım. Güçlendirme bile geride kalıp korumaya geçtiğime göre vişnelerden 1-2 deneme yapayım artık dedim. Donduruluş vişne ile de yapılabilir. Hatta üzerine döktüğüm tart jöle sade su ile kaynatılıp söndürüldükten sonra 1 tatlı kaşığı vişneli nazo eklenip iyice karıştırıldıktan sonra direk kekin üzerine dökülebilir. Yani tarifi seyire uygun hale getirmek sizin elinizde. 


Malzemeler

Tabandaki kek için;
6 kaşık yulaf kepeği galeta karışımı
2 kaşık süttozu
2 kaşık splenda
2 yumurta
6 kaşık yoğurdun sulu kısmı
yarım paket kabartma tozu

              Bütün malzemeler çırpılıp fırça yardımıyla yağladığımız yuvarlak borcama dökülür. Hamur çok katı olduysa 2 kaşık daha yoğurt ekleyin. Mikrodalganın en yüksek ayarında 4 dk pişirilir. kürdanla kontrol edilip piştiğinden emin olunur. Mikrodalganız yoksa her zamanki kek ayarınızda normal fırında pişirebilrsiniz.

               Üzeri vişnelerle süslenip dr.  Oetker'in tart jölesi 1çay bardağı vişne suyu ve 1.5 çay bardağı su ve 2 kaşık tatlandırıcı sürekli karıştırarak pişirilip vişne ile süslediğimiz kekin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir.


Not: Yulaf kepeği galeta karışımı bulamayan arkadaşlara önerim aynı tarifi 4 kaşık süttozu 4 kaşık yulaf kepeği ölçüsüyle değiştirip yapmaları. Ben mümkün olduğunca süttozunu az kullanmaya çalışıyorum.




Bu da evdekiler için hazırladığım muzlu olanı tabanında klasik kek var.

içinde sadece nişasta ve kıvam arttırıcı var.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...