6 Şubat 2013 Çarşamba

Ayvalık tostu

Nasıl da sünger gibi bir ekmek :)


Tost ekmeğinin malzemeleri ( 2 adet ekmek çıkıyor bu da  seyir için 1 günlük kepek hakkına denk geliyor.)
2 kaşık yulaf kepeği
3 kaşık yulaf kepeği galeta karışımı
2 kaşık süttozu
4 kaşık ayran ya da yoğurdun sulu kısmı
1 çk kabartma tozu
1 yumurta

                         Bütün malzemeleri çırpıp en küçük boy borcama ve kapağına 2 eşit parça olacak şekilde paylaştırıyoruz. Ben mikrodalgada pişirdiğim için en yüksek ayarda tek tek 2'şer dakika pişirdim. Normal fırında yanyana pişebilirler. kürdanla pişip pişmediğini kontrol ederek pişirebilirsiniz.
                        Ekmek pişip soğuduktan sonra bıçakla ortadasn ikiye kesip içine sırasıyla 1 dilim kaşar. 4 dilim sucuk(light salam da olur), ince dilimlenmiş kiraz domates halkaları ve ince dilimlenmiş biber ya da kornişon turşusunu koyup tost makinesinde pişirdim. Afiyet olsun.



Bu da ekmeğin tost olmamış hali.

2 yorum:

  1. 2 kaşık yulaf kepeğini ve 3 kaşık yulaf kepeği galetası karışımını aynı anda mı kullanıyoruz yoksa birisini tercih mi etmeliyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı anda kullanıyoruz böylelikle 2 adet çıkan ekmeğimizden 1 tanesi seyir için 1 günlük kepek hakkına denk geliyor. eğer sırf kepek kullanılacaksa 4 kaşık kullanılıp süttozu da 4 kaşığa çıkarılmalı ki aynı lezzet oluşsun. Eğer sırf galeta karışımı kullanmak istiyorsan da 6 kaşık galeta karışımı kullanıp hiç süttozu koymayabilirsin.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...