8 Şubat 2013 Cuma
Dukandibi:))
İşte size en sevdiğim dukan tatlılarından biri orjinal kazandibinden daha lezzetli geliyor bana o derece beğeniyorum. Böyle yerken lip lip oynuyor:)))
Malzemeler
2 Su bardağı süt
1 yk mısır nişastası
2 yk splenda
1 tatlı kaşığı saf salep
1 yumurtanın sarısı
vanilya aroması
tereyağ aroması
1 tatlı kaşığı kakao
tatlandırıcı
Süt, mısır nişastası, salep ve bir tüm yumurtanın sarısı tencerede iyiyce çırpılır. sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. altını kapattıktan sonra 2-3 damla vanilya aroması varsa tereyağ aroması damlatılır ve tatlandırıcısı eklenir. Uygun bir borcam tepsinin dibine süzgeç yardımıyla kakao elenir. üzerine tenceredeki muhallebi dökülüp soğuduktan sonra en az 2 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirilip uygun bir tepsiye ters çevrilip dilimlenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canim ellerine saglik birazdan yapicam da borcam olarak ne buyuklukte kullandin resimdeki gibi kac dilim cikiyor?
YanıtlaSilKüçük boy dikdörtgen borcam kullandım. Bunun gibi 4 dilim çıkar
SilHarika oldu. Nerdee bi gece bekliycem 2saati zor bekledim ben. ;)) guzellll tarifleriniz icin tesekkur ediyorum. sirada pogaca ve portakalli buskuvi var.
SilBenim de canımı istettin. Ben de bayılıyorum buna krema gibi oluyor. Afiyet olsun :)
Sil