14 Şubat 2013 Perşembe

Love Cheese kek








Malzemeler

taban:

1 bardak rondodan geçirilmiş dukan usulü bisküvi
1 fincan süt
3-4 damla tereyağ aroması

krema:

1 bardak yoğurt
1 paket labne
3 kaşık splenda
5 damla vanilya aroması
2 yumurta

Üzerine

3 tane çilekli çay
2 kaşık splenda
1,5 bardak su
1 dolu kaşık mısır nişastası


              Robottan geçirilmiş bisküviler süt ile ıslatılıp kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. ayrı bir kabda krema için gerekli olan bütün malzemeler mikserle çırpılıp kalıba dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. soğuduktan sonra üzeri istenilen şekilde süslenir. seyirdeyseniz goji kullanabilirsiniz. Büyük bir cezvede demlenen çilekli çay ılıyınca splenda ve nişasta eklenerek pişirilir ve kekimizin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp servis edilir.

Not: Ben süslemek için frambuaz kullandım.












4 yorum:

  1. labne qramla ne kadar olmali? sinirli degilmi labne? lutfen yanit verin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyirde iseniz quark peynirle yapmanız daha uygun. Ya da hiç peynir koymadan sadece yoğurtla da güzel oluyor. Ben 1 çay bardağı kadar labne koydum. Eğer yağ oranı %7 nin altında labne bulursanız kullanabilirsiniz.

      Sil
  2. Dukan bisküvi nasil yapilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuzlu simit tarifimin aynısına tuz yerine 2 kaşık tatlandırıcı koyup yapın. Tabi lor koymadan. Kıtık kıtır oluyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...