6 Şubat 2013 Çarşamba

Kara şimşek






                                 Meşhur bir gün mezesini dukana uyarladım harika oldu. Tabi yulaf kepeği galeta karışımının da katkılarıyla :)) Misafirlerime de ikram ettim çok beğendiler tarifini istediler. Halbuki tamamen diyete uygun şekilde yapmıştım. Üstelik de çok bereketli 4 kişi rahatlıkla doyar. Üstelik de malzemesi her evde bulunan malzemeler.


Krep malzemeleri

3 kaşık yulaf kepeği galeta karışımı
1 yumurta
aldığı kadar süt

İç malzemesi

1 çay bardağı kara mercimek (yeşil mercimek)
2 büyük boy soğan
arzsuya göre çok az da kıyma konulabilir.
tuz, karabiber, kırmızı biber, yenibahar


Üzerine
1 büyük kase sarımsaklı light yoğurt
2 tatlı kağışı domates salçası ve toz biber, nane.



              Öncelikle  mercimeği 1 saat kadar ıslatıp suyunu akıttıktan sonra 2 çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar haşlıyoruz. yumuşamamışsa 1 çay bardağı daha su ekleyip yumuşamasını sağlayın benimkiler yumuşamıştı.
              Daha sonra kreplerimizi pişirip aşağıdaki resimde görüldüğü gibi dilimleyip iki eşit parçaya ayırıyoruz.

              Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı yağ damlatıp yemeklik doğranmış soğanlarımızı kapaklı bir şekilde iyice öldürüyoruz. üzerine haşlanmış ancak dibinde kalan azcık suyu süzülmemiş mercimeklerimizi tavaya alıp baharatlarını ve tuzunu da ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
 
              Herhangi bir borcama önce dilimlediğimiz lavaşların yarısını seriyoruz. Üzerine mercimekli harçtan döküyoruz. en üste dilimlenmiş lavaşların diğer yarısını serip biraz ılıması için 15 dk dinlendiriyoruz.

              Küçük bir yumurta sahanında domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, yarım çay bardağı suyla eritip kaynatmaya başlıyoruz. 3-4 dk kaynayıp sos kvamını alınca söndürüp onu da ılıtıyoruz.

             En son yoğurdu mercimekli lavaşlı karışımın üzerine döküp nane serptikten sonra sosumuzu gezdiriyoruz. afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...