9 Şubat 2013 Cumartesi

Enginar Salatası


                  Deniz Sem Yıldız enginar dolması yapıp çiğ de çok lezzetli olduğundan bahsetmese bu tarifi denemek aklıma bile gelmezdi. Evde de zaten 1 tanecik enginar vardı böylelikle değerlenmiş oldu iyi oldu:))
Karaciğer ve kolesterol dostu enginarı tüketmenin en güzel yolu bu galiba.


Malzemeler

3-4 dal tere (roka da olur)
3-4 dal dere otu
2 çiçek brokoli
1 mor soğan
yarım limon
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber


                Öncelikle soyulup temizlenen enginar julyen doğrayıcı ile şeritler halinde doğranır. Doğrayıcınız yoksa kesme tahtasında uzun uzun doğrayabilirsiniz. kararmalarına fırsat vermeden hemen limon zeytinyağı toz biber atıp elle ovulup ince ince doğradığımız dere otu eklenir.
                Daha sonra salata kasesine iri iri doğradığımız tere alınır.  üzerine minik çiçeklere atırdığımız brokoli eklenir. en üste yağlayıp limonladığımız enginarlar yayılıp yarım halka şeklinde doğradığımız mor soğanlar eklenir. Afiyetle yenir.
         











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...