6 Şubat 2013 Çarşamba

Tuzlu simit


                    Çantada taşımak için harika bir simit çabuk bozulmuyor ve inanılmaz tok tutuyor. Ağızda kendi kendine dağılmasa da dişleriniz yardımıyla dağılıyor  :)))
                    Geziye çıkarken yanımda bulunsun diye yapmıştım. Açlık krizlerine ve telaştan kepek tüketememe sorununa çare oldu. Çayın yanında süper gidiyor.


malzemeleri

2 kaşık yulaf kepeği
3 kaşık yulaf kepeği galeta karışımı
2 yumurta
1 kaşık mısır nişastası
2 kaşık sirke
1 kaşık lor
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu


               Yumurtalardan 1 tanesinin beyazını ayrı bir tabağa ayırdıktan sonra tüm malzeme güzelce yoğurulur. katı bir hamur olucak. eller ıslatılaarak simit şekli verilip önce yumurta akına sonra da bulunduğumuz evreye göre istenilen malzemeye batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Fırında 170 derecede bir güzel pişirilir. İsterseniz sade olarak da yapabilirsiniz. İlla susama ya da çörek otuna batırmanıza gerek yok.



4 yorum:

  1. Lor koymasak onun yerine yogurt filan bisey koymam gerekir mi

    YanıtlaSil
  2. Hayır hiçbir şey koymadan yap. Ben denedim sadece biraz kuru oldu.

    YanıtlaSil
  3. kıtır kıtır mı oluyor emel hanım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kıtır kıtır oluyor. Galeta karışımı olmazsa normal kepekle kıtır olmaz ama

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...