17 Şubat 2013 Pazar

Tam buğday ekmeği




                       Ben sütümü köyden alıyorum. Bildiğim bir yer var süper kokusuz pastörize süt lezzetinde bir süt. Kaynattığım zaman çıkan kaymağı bazen hamurda değerlendiriyorum. Bu tarifte de öyle yaptım. Koruma dönemi için uygun lezzetinden çatlamış bir tam buğday ekmeği oldu.


Malzemeler

1 çay bardağı süt kaymağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar tam buğday unu


                 Yumurtanın bir tanesinin sarısı üzeri için ayrıldıktan sonra kalan malzeme ile yumuşak bir hamur yoğurulur. şekil verilip 1 saat kadar dinlendirilir. dinlendikten sonra yumurta sarısı sürülüp susam serpilip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...