25 Şubat 2013 Pazartesi

Atağa Uygun Yaş Pasta



Rulo Yaş Pasta (En sınırsız izinlisinden:)
krep için
3 kaşık süttozu
3 yumurta akı
3 yk süt

kremşanti için
2 su bardağı kadar tatlı süzme yoğurt(Ben evde activia ile light sütü mayalayıp süzdüm. Eğer Süzme yoğurt yoksa yoğurdun katı kısmına 2-3 kaşık süttozu ekleyip katı bir yoğurt elde edebilirsiniz.)
3 kaşık tatlandırıcı
2-3 damla vanilya aroması

Üzerine
Goji

 Yapılışı: Süttozu ile yumurta akı ve süt iyice çırpılıp 3 adet tam kızarmamış krep yapılır. (krep hamuru çok sıvı olursa biraz daha süttozu ekleyin yumurtanın boyuna göre kıvam değişiyor.) ayrı bir kapta süzme yoğurt tatlandırıcı ve vanilya aromasıyla çırpılıp kremşanti gibi bir krema hazırlanır. bir servis tabağında 1 kat krep bir kat krema olacak şekilde üst üste kapatılır. en son rulo şeklinde sarılıp üzeri tamamen krema ile örtülür. ve goji taneleri ile süslenir. en az 1 saat mümkünse 1 gece dolapta dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...