27 Mart 2013 Çarşamba

Karatay Ekmeği


               Protein deposu bir ekmekle karşınızdayım. Fasülyeyi meksikalılara özenip sabah kahvaltısında yemenin daha doğru olacağını düşünüyordum. Takip edenler bilirler bknz. Sütlü barbunya tarifim.  Malum bakliyatlar insana yavaş yavaş enerji veren yiyecekler. Bu tarif bir ekmek olduğu için kahvaltıda tüketmesi daha kolay ve inanılmaz doyurucu.



Malzemeler

2 bardak barbunya (kuru fasülye de olabilir)
1 bardak am buğday unu
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 fincan süt
üzerine 1 fincan çekirdek içi

barbunyalar bir gece önceden ıslatılır. haşlanıp robottan geçirilir. Bir kabın içinde 4 yumurta ve süt iyice çırpılır. üzerine un ve kabaratma tozu eklenip karıştırılır. En son barbunyalar eklenip tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. yapış yapış ve katı bir hamur oluyor. Kaşığın arkası ıslatılarak kare bir tepsiye yayılır üzerine çekirdekler serpilir. 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...