8 Mart 2013 Cuma

Çekirdekli Puaça




              Ben köy sütü ve köy yoğurdu kullandığım için çıkan kaymakları bu şekilde değerlendiriyorum. Tereyağı koymuşum gibi oluyor. Yağı aşırı olmadığı için klasik puaça kadar yağlı da olmuyor. Güçlendirme yapan arkadaşlar aynı tarifi yarım yağlı süt ve yoğurt kullanarak yapabilirler.

Malzemeler:

1 bardak kaymaklı süt
1 bardak kaymaklı yoğurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
bir çay bardağı çekirdek
aldığı kadar tam buğday unu

İçi
Ben peynir kullandım çekirdeğe en çok yakışan peynir bence.


Yumurtanın bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır. çekirdek hariç tüm malzemeler iyice yoğurulur. baya sakız gibi olana kadar yoğurun. sonra içine peynir eklenerek şekil verilip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir.. üzerine yumurta sürüldükten sonra tek tek tepsiden alınıp çekirdeğe batırılıp tekrar dizilir. En az 1 saat dinlenmeye bırakılır. Dinlendikten sonra 180 dercede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...