Artık yavaş yavaş tatlandırıcıyı hayatımdan çıkartmaya karar verdim. Kuru meyveler baş tacım olacak. İşte size son derece sağlıklı ve lezzetli bir tarif. Tam anlamıyla kestane tadını yakaladım diyebilirim. Trabzon hurmasının kurusu inanılmaz yakıştı bu tarife. Çocuklar için de harika bir pasta protein ve vitamin deposu.
1.5 su bardağı kuru fasülye
3 yumurta
8 tane trabzon hurması( ya da medine hurması)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine
benmari usülü ile eritilmiş çikolata
hindistan cevizi
Ben parçalanmış kurabiye de serptim olmasa da olur
Yapılışı:
Bir gece önceden ıslatılan kuru fasülyeler iyice yumuşayana kadar haşlanır. suyu süzülüp robottan geçirilir. Hurmaların da çekirdekleri ayıklanıp robottan geçirilir. ayrı bir kapta yumurta kabartma tozu ve vanilya iyice çırpılır. üzerine ceviz fasülye ve hurma püresi eklenip iyice karıştırılır. Küçük boy borcam tepsiye ya da kelepçeli kalıba dökülüp 170 derecede pişirilir. Üzerine benmari usulü ile erittiğimiz çikolata gezdirilip istenilen şekilde süslenir.
![]() |
İşte bahsettiğim kurutulmuş trabzon hurması |
![]() |
Bu da hurmanın robottan geçmiş hali |
![]() |
hamurun pişmeden önceki hali |
![]() |
Bu da tatlandırıcı ile yaptığım hali |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder