2 Mart 2013 Cumartesi

Hurmalı kurufasülye pastası




          Artık yavaş yavaş tatlandırıcıyı hayatımdan çıkartmaya karar verdim. Kuru meyveler baş tacım olacak. İşte size son derece sağlıklı ve lezzetli bir tarif. Tam anlamıyla kestane tadını yakaladım diyebilirim. Trabzon hurmasının kurusu inanılmaz yakıştı bu tarife. Çocuklar için de harika bir pasta protein ve vitamin deposu. 

Malzemeler
1.5 su bardağı kuru fasülye
3 yumurta
8 tane trabzon hurması( ya da medine hurması)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

 Üzerine
benmari usülü ile eritilmiş çikolata
hindistan cevizi
Ben parçalanmış kurabiye de serptim olmasa da olur


Yapılışı:

Bir gece önceden ıslatılan kuru fasülyeler iyice yumuşayana kadar haşlanır. suyu süzülüp robottan geçirilir. Hurmaların da çekirdekleri ayıklanıp robottan geçirilir. ayrı bir kapta yumurta kabartma tozu ve vanilya iyice çırpılır. üzerine ceviz fasülye ve hurma püresi eklenip iyice karıştırılır. Küçük boy borcam tepsiye ya da kelepçeli kalıba dökülüp 170 derecede pişirilir. Üzerine benmari usulü ile erittiğimiz çikolata gezdirilip istenilen şekilde süslenir.


İşte bahsettiğim kurutulmuş trabzon hurması
Bu da  hurmanın robottan geçmiş hali

hamurun pişmeden önceki hali
Bu da tatlandırıcı ile yaptığım hali



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...