9 Mart 2013 Cumartesi

Kestaneli kümbet pasta

Malzemeler:

100 gr haşlanmış kestane içi (1 bardaktan 2 kaşık fazla)
yarım bardak ceviz içi
yarım bardak damla çikolata (ben korumadayım güçlendirmede olanlar kullanmasın)
5 kaşık süt
1 kaşık tatlandırıcı ya da bal (ben bal kullandım)


pandispanya için

1 kaşık yulaf kepeği
1 kaşık süttozu
1 yumurta
yarım çay kaşığı karbonat
1 kaşık süt
1 kaşık tatlandırıcı

Çikolata sosu
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tatlandırıcı


           Önceden haşlayıp soyduğumuz kestaneler robotta fazla küçültülmeden çekilip bir kaba alınır. Arkasından ceviz içi robotta çekilip kaba alınır. üzerine 2 kaşık sütte erittiğimiz 1 kaşık tatlandırıcı eklenir. Eğer korumada iseniz damla çikolatalar da eklenip bir güzel yoğurulur. Hamur gibi değil daha çok bir karışım gibi olacak. Çok kuru gelirse 1-2 kaşık daha süt ekleyebilirsiniz. Çorba kasesinden biraz daha büyük bir kaseye streç film serilir. hazırladığımız karışım içine iyice basılır.
             Ayrı bir kapta Pandispanyanın malzemeleri çırpılıp en küçük borcamın kapağına dökülüp mikrodalgada en yüksek ayarda 1 dk pişirilir. sıcak sıcak kasedeki karışımın üzerine ters çevrilip üzerine 3 kaşık süt gezdirilir. Sütü gezdirince ılıyor zaten hemen dondurucuya atılır dondurucuda 10 dk durması yeterli donmayacak sadece kalıptan dağılmadan çıkması için sertleşecek.

              Pastamız dolapta sertleşirken çikolata sosumuz cezvede hazırlanır. 2-3 dk ılıdıktam sonra dolaptaki pasta çıkarılıp bir tatlı tabağına ters çevrilir ve üzerine çikolata sosumuz gezdirilir. Ben ellerimle kırdığım çiğ antep fıstığı ile süsledim. Süslemesi size kalmış.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...