
Artık tatlandırıcı kullanmadığım için kuru meyveler gündemimde. Ancak seyirdeki arkadaşlar aynı tarifi fındık ve üzüm koymadan tatlandırıcı ile deneyebilirler. Güçlendirmedekiler de fındıklı ama tatlandırıcılı deneyebilir. Böyle ıslak ıslak süper bir kek oldu. Yine yağsız olduğu belli olmayan bir kek elde ettim. Mutluyum :))
Malzemeler
2 çay bardağı rondodan geçmiş balkabağı (çiğ olacak kesinlikle pişmiş olmasın)
1 çay bardağı yulaf kepeği galeta karışımı
1 çay bardağı kuru üzüm (sarı siyah karışık)
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık (ben pikola fındığı kullandığım için tüm attım)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
(çay bardağım büyük boy olanlarından tepsinize göre farklı boyda bardak kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Önce kuru üzümler robotta iyice çekilir. Daha sonra balkabakları robottan geçirilir. rendelenmiş gibi olmalı tamamen püre haline getirmeyin. Ayrı bir kapta yumurta ve kabartma tozu iyice çırpılır. Üzerine tüm malzemeler eklenip küçük boy borcamda 170 derecede kontrol edilerek pişirilir.
![]() |
Resim yazısı ekle |
![]() |
Gördüğünüz gibi hamurdan çok malzeme var |
tarifte bal yok mu?
YanıtlaSilHayır balkabağı var ondan ballı dedim.
Sil