2 Mart 2013 Cumartesi

Börülce salatası




malzemeler
1 bardak haşlanmış iç börülce
yarım bardak haşlanmış mısır
1 adet közlenmiş kırmızı biber
5-6 dal dereotu
5 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 dal taze soğan
çerezlik domates
tuz

yapılışı:
Salata kasesine soğan ve yağ  hariç bütün malzemeler alınır. Tavada birazcık ısıttığımız zeytin yağında ince kıyılmış soğanlar 2 dakika öldürülür. Ama sakın kavurmayın. Ilıyınca salataya eklenip bir güzel karışırılır. servis tabağına alınıp domateslerle süslenir. dereotu baharatlı bir ot olduğu için ben hiç baharat eklemedim. Köz biberin de kendine has bir kokusu oluyor zaten. soğanı yağda öldürmemin sebebi artan salatayı çöpe atmak zorunda kalmamak. Zira soğanın kokusundan pek hoşlanmıyorum. Eğer hemen tüketecekseniz ve benim gibi huylanmıyorsanız siz direk doğrayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...