11 Nisan 2013 Perşembe

Semizotu Böreği


Semizotları tezgahlarda boy göstermeye başladı. Ben artık doğal olanlar tohumlanıp böceklenene kadar hergün yerim. hem omega 3 kaynağı, hem zayıflamaya inanılmaz etkisi var, hem de lezzetli. Çorbasından böreğine, salatasından yoğurtlamasına geniş bir semizotu yelpazem var. Börek tarifiyle başlayalım gerisi gelir.


200 gr kadar semizotu
2 yumurta
1 çay bardağı lor
azıcık kaşar
yumurtayı iyice çırpıp loru ekliyoruz. tamamen karışınca doğranmış semizotunu çiği çiğ karışıma ekliyoruz. yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 1 parmak kalınlığında döşeyip üzerine kaşar rendeliyoruz. fazla kalın olursa sulanabilir. İnce döşemeye gayret edelim. 200 derecede kontrol ederek pişiriyoruz.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...