20 Ağustos 2013 Salı

Modifiye Süt Reçeli




Uzun bir aradan sonra tariflere tekrar start veriyorum. Hayırlı uğurlu olsun :)) artık yeni tariflerimde süttozu,aroma, tatlandırıcı vb gibi sağlıksız malzemeler olmayacak. Çikolata ihtiyacını karşılayacak süper bir tarifle başlayalım serüvenimize. Çocuklarınıza da rahatlıkla yedirebileceğiniz bir tatlı. hatta 5 dk dondurulup külaha konup dondurma niyetine de yenilebilir. Samsun'un Bafra ilçesinin meşhur dondurması bu süt reçeli yöntemiyle yapılıyormuş. Tadına baktım hakkaten süt reçeli tadı var. zaten sade olanı bile sapsarı. Sütü 8 saat kaynatıp sonra salep ve şekeri ekliyorlarmış. yalnız dondurma gibi tüketecekseniz sütü fazla koyulaştırmayın biraz daha akışkan haldeyken alın ocaktan.

malzemeler:
1 litre süt(ben köy sütü kullandım)
10 adet hurma ya da 1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iç fındık
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat


yapılışı:
süt mümkünse seramik bir tencereye alınıp kaynatmaya başlanır. ilk bir saat arada bir karıştırarak sütün azalması sağlanır. daha sonra karbonat ilave edilip bu defa sürekli karıştırarak krema gibi yoğun bir kıvama gelene kadar kaynatılır.

Mutfak robotunda çekirdekleri ayıklanmış hurmalar ve fındıklar mahur olana kadar çekilir. üzerine kakao eklenip bir tur daha çevrilir. Üzerine artık kıvam almış olan süt reçeli dökülüp bir süre daha robot çalıştırılır. uygun bir kaba alınıp ılıdıktan sonra dolaba kaldırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...